Hodetørklefantomenene på jakt etter menneskesjeler

 

Denne bloggen er en forklaring på hva det er å være en slave, og den viser hvordan "kristne" ledere gjør Guds barn om til slaver.

De snur seg som Lots hustru tilbake til noe de ikke skulle ha sett tilbake på, og oppmuntrer alle til å gjøre det samme. De blir til saltstøtter, på TV og hvor enn de ferdes, mens de hyklerisk synger "Jeg har bestemt meg å følge Jesus... vil aldri mer tilbake gå...", mens de selv og de som følger dem er på tur rett ned i Abaddons kjele (Joh. Åpb. 9,11: på gresk "Apollyon"), avgrunnen.

 

Nedturen...

 

Mens jeg satt her og skrev ned teksten til en sang jeg hadde lyst til å ta vare på i en liten dagbok min datter gav meg, som jeg ikke har brukt, og leste litt om den blinde Willie Johnson fra Texas, kom jeg på noe jeg opplevde en gang.

Jeg satt på min manns kontor hvor jeg gjorde noen jobber i litt over tolv måneder for ham, i 2011-2012, og så flyttet vi derfra. En dag kom det en arbeidskompis av ham fra et annet arbeidssted hvor han også jobbet, og den middelaldrende nordmannen hadde vært med på å oversette Bibelen til norsk, det vil si en nyere versjon av den.

Siden vi satt i samme rom og samtalen dreide seg om "religiøse saker", diverse vranglære eller hva det nå var de to gubbene pratet om, hadde jeg noe jeg hadde lyst til å bidra med i samtalen. Jeg tok ham tilbake til Sverige, hvor jeg kom i 1989-90 for å gå på Bibelskole på Arken i Kungsängen. Der møtte jeg en norsk familie. De var fra Lofoten og hadde usedvanlig mange barn. De var veldig søte, både foreldre og deres kjekke, vennlige sønn. Faren hadde grått julenisseskjegg og var like koselig som en. Jeg husker ikke noe av hva han hadde å si, bare at han var vennlig mot meg. Det samme var hun. Siden de hadde omtrent åtte barn (resten var i Norge) og hun minte meg om en koselig bestemor, får man kanskje kalle henne "Mormor og de 8 ungene nr.2"?

En dag var jeg på besøk hos dem i leiligheten de leide, som jeg har glemt hvor var - men muligens i Uppland et sted. De bodde i en blokk, hvor det også var folk fra Estland, en ung mann som ønsket at jeg skulle kjøpe ham en Bibel, noe jeg gjorde. Han var veldig takknemlig. "Mormor" sin sønn, som var på min alder, hadde den største kassetthyllen jeg noen gang hadde sett, på veggen. Det var plass til sikkert hundre talekassetter eller lovsang, noe jeg antar at den var fylt av.

Vi satte oss ned i sofaen, hun og jeg. Der snakket vi litt om dette med "hodedekke". Hun sa at det var egentlig litt tvil om hvor påbudt det var eller ikke, basert på Paulus sin formulering av det hele. Hun sa til meg at på den tiden da Paulus levde brukte kanskje alle kvinner i "omegnen" hodedekke, så selv om det ikke var noen tvang å bruke det, og det kun stod at kvinner bør/skal bruke det når de ber eller profetere i menigheten som et tegn for englene (om at de er underordnet sin mann... - men tenk om de ikke var gift, da...?), muligens for at de ikke skulle fremstå som mer usømmelige enn de ikke-troende kvinnene (som kanskje trodde på andre guder) som bodde i landet. Hodedekke var på den tiden mer "et must", en del av klesdrakten til kvinner, for å fremstå som hellige, sømmelige etc, så hvis kristne kvinner tok det av seg, noe de hadde rett til som frie kvinner, ville de kanskje bli sett ned på som usømmelige. Dessuten sa Paulus at vi skulle vite at "vi ikke har en skikk som dette", men hva mente han? Det var sagt i forbindelse med at vi ikke skulle krangle (om dette)? Mente han at kristne menigheter ikke skal ha som skikk å krangle eller at vi ikke har en skikk som dette å måtte bære hodedekke? Hun sa at de lærde strides om dette. Jeg kom ut omtrent like klok av leiligheten deres.

Da jeg fortalte den bibellærde mann på min manns kontor om at det står i Bibelen at enhver sak skal stå fast ved to eller tre vitners utsagn, noe som forkynnere bruker flittig. Hvis de klarer å finne et vers eller påbud tre ganger i Bibelen så "står det fast" og er "lov" (sant påbud som gjelder). "Men Paulus er bare ett vitne, selv om han sier dette med hodedekke 2-3 ganger så betyr jo ikke det at saken dermed er biff, for han er ikke tre vitner." Jeg mente at jeg hadde løst "problemet". Det var ikke den bibellærde enig i, for han mente at han hadde sett et påbud om hodedekke ellers i Bibelen, men da jeg spurte ham om hvor, sa han: "Jeg tror det står et sted i Det gamle testamente..." - Så han vil sikkert ha alle damer til å gå rundt med tørkle på hodet fordi det står i Det gamle testamente... Jeg har lest Bibelen mange ganger og har aldri funnet et sånt vers.

Det er ikke uten grunn at verset "It's a man's world" ble skrevet. Hvis menn mener noe så er det mye viktigere enn hva kvinner mener. De har loven på sin side. Banker de i bordet, slenger med leppa og vifter litt med sine åndelige pistoler, så vinner de alltid. Det finnes ikke mange "vigelanter" i kvinnelige åndelige klær, for de blir sendt på gangen som Jesabeler og bedt om å ta på munnbind (tie i forsamlingen) og spørre sine menn hjemme, hvis de har "pjoblemer". Tenk om mennene ikke vet bedre, de bare later som? Misbruk kan komme i så mange former, "maktmisbruk på lærerfronten i menighetene" er én av de. Det er lurt å være sikker i sin tro, siden det står at Gud ikke har behag i vantro. Hvis man ikke gjør noe i tro overfor Gud, så er det bortkastet. For min egen del vet jeg ikke, for Paulus formulerte seg så "fomlete", men så føler jeg heller ikke lenger behov for å be eller profetere i "en manns" menighet. De får beholde de Brønnøysundregistrerte menighetsbedrifter for seg selv. Jeg står over. Takk, jeg forsynt. Bibeloversetteren gav meg bismak og nedtur. Jeg gidder ikke å snakke mer om ting i Bibelen med noen mer, men vil de selv vite og klarer å høre på noen selv om hun er kvinne, så skal jeg alltids, med Guds hjelp, klare å svare dem. Vær sikker i din tro, hvis ikke; bare dropp det hele. Vi ("brødre") er kalt til frihet og glede "I Kristus" og la ikke de mennene/menneskene som virker som om de er besatt av "religiøse åndsmakter" stjele livsglede fra deg på noen måte.

Relatert:

Avsluttet nå, Moselov - Gal III 19.08.2017 kl.22:35
 

PS: "Man" (på engelsk) = "Menneske" (kvinner er sikkert inkludert i "dere", for skikken var å stort sett alltid utelate uvesenlige ting som var underforstått).

 

Fil. 4

Glede, bønn og fred
4Derfor, mine elskede brødre, som jeg lengter etter, min glede og min æreskrans, stå fast i Herren, mine kjære!  2 Jeg sier til Evodia og Syntyke: Kom til enighet, som kristne!  3 Og så ber jeg deg, du som med rette heter Synzygus, om å hjelpe disse to. For de har kjempet med meg for evangeliet, sammen med Klemens og de andre medarbeiderne mine, de som har sine navn skrevet i livets bok.
   
 4 Gled dere i Herren alltid! Igjen vil jeg si: Gled dere!  5 La alle mennesker få merke at dere er vennlige. Herren er nær!  6 Vær ikke bekymret for noe! Men la alt som ligger dere på hjertet, komme fram for Gud i bønn og påkallelse med takk!  7 Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.
   
 8 For øvrig, brødre: Alt som er sant, alt som er edelt, rett og rent, alt som er verd å elske og akte, all god gjerning og alt som fortjener ros, legg vinn på det!  9 Gjør det dere har lært og tatt imot, sett og hørt hos meg. Så skal fredens Gud være med dere.

 

Hebr. 11,6

 

6 Uten tro er det umulig å behage Gud. For den som trer fram for Gud, må tro at han er til, og at han lønner dem som søker ham.

 

Dommen over de falske profetene


Esekiel, 13

Herrens ord kom til meg:  2 Menneske, tal profetord mot Israels profeter, som driver og profeterer. Si til dem som profeterer ut fra sitt eget hjerte: Hør Herrens ord!  3 Så sier Herren Gud: Ve de tåpelige profetene, de som følger sitt eget sinn og ikke har sett noe som helst!  4 Som rever blant ruiner er dine profeter, Israel.  5 Dere har ikke gått opp i mursprekkene eller styrket muren rundt Israels hus så det kunne holde stand i kampen på Herrens dag.  6 Synene deres er tomme, og spådommene er løgn. De sier « Herren sier», enda Herren ikke har sendt dem. Og likevel venter de at han skal la ordet slå til!  7 Er det ikke tomme syner dere kommer med og løgnaktige spådommer dere uttaler når dere sier « Herren sier», enda jeg ikke har talt?
   
 8 Derfor sier Herren Gud: Fordi dere taler tomme ord og ser løgn, kommer jeg mot dere, lyder ordet fra Herren Gud.  9 Og min hånd skal rettes mot de profetene som ser tomhet og spår løgn. Når mitt folk samles til råd, får de ikke være med. I Israels ætteliste skal de ikke føres opp, og til Israels land får de ikke komme. Men dere skal kjenne at jeg er Herren Gud. 10 For de har villedet mitt folk og sagt: Fred! Men det er ingen fred. Det er som når noen bygger en vegg og stryker kalk på den. 11 Si til dem som kalker: Veggen faller! Regnet flommer, jeg lar haglstein falle og stormvind bryte løs. 12 Så faller veggen. Vil de ikke da si til dere: «Hvor ble det av kalken som dere strøk på den?»
   
13 Derfor sier Herren Gud: I min harme lar jeg en stormvind bryte løs, og i min vrede lar jeg det regne og hagle, så alt blir ødelagt. 14 Jeg vil rive ned veggen som dere har pusset med kalk, jeg jevner den med jorden så grunnvollen legges bar. Når byen faller, skal dere omkomme midt i den. Da skal dere kjenne at jeg er Herren. 15 Jeg vil tømme ut min harme på veggen og på dem som strøk kalk på den, og jeg vil si til dere: «Borte er veggen og de som kalket den, 16 Israels profeter, som spådde om Jerusalem og så syn om fred for byen, enda det ikke var noen fred», sier Herren Gud.

   
17 Du menneske, vend deg til ditt folks døtre som profeterer ut fra eget hjerte. Tal profetord mot dem 18 og si: Så sier Herren Gud: Ve dem som syr bånd til alle håndledd og lager hodetørklær i alle størrelser for å fange menneskesjeler! Dere fanger sjelene til folket mitt for å holde deres egne sjeler i live. 19 Dere vanhelliger meg hos folket mitt for noen never bygg og noen brødskalker når dere tar livet av mennesker som ikke skulle dø, og berger livet til andre som ikke skulle leve. Slik lyver dere for folket mitt, som gjerne hører på løgn.
   
20 Derfor sier Herren Gud: Se, de båndene som dere fanger sjeler med slik som man fanger fugler, river jeg av armene deres. Og sjelene som dere fanger, vil jeg slippe fri som fugler. 21 Så river jeg tørklærne deres i filler og berger folket mitt ut av hendene på dere. De skal aldri mer bli et bytte i deres hånd. Da skal dere kjenne at jeg er Herren.
   
22 Med løgn tar dere motet fra den rettferdige, selv om ikke jeg vil gjøre ham noe vondt. Og dere gir den urettferdige styrke, så han ikke vender om fra sin onde vei og får leve. 23 Derfor skal dere ikke mer ha tomme syner og ikke drive med spådommer. Jeg vil berge folket mitt ut av hendene på dere. Da skal dere kjenne at jeg er Herren.

 

 

 
 

The Blind Boys Of Alabama "Nobody's Fault But Mine"

 

Luciano Pavarotti & James Brown - It's a man's world ᴴᴰ

 

"Vigilante"? Forsvarer du "loven", Guds ord, kalt "Vekteren" i Det gamle testamente eller Det nye testamentet? Eller er du bare forvirret? Be til Gud i Jesu navn, så vil Han sette deg fri fra dem som er voktere for Moseloven og vil fange deg i det de kaller "visdomslære".

Borgervernsmedlem 

Ikke rart mange flere føler avmakt mot politikerne

Angående "svenske tilstander" og Sylvi Listhaugs besøk til Rinkeby, en av Sveriges "No-go -soner":

Svensk forsker: - Listhaug har rett

Motbydelig hets av Sylvi Listhaug

Den samme utviklingen som skjedde under sosialist-kommunistisk regjering i USA har nå nådd Norge. Man skal ikke krenke noen med sanger om "kristne Norge", urene griser, harepuser mus og rotter (og nisser), så derfor synger vi ikke lenger på skolen. Nå skal orden "sang" fjernes fra læreplanen. De må jo for all del ikke benytte seg av avveksling og batterilading for skoletrøtte hjerner som dropper ut av skolene pga lærerens "ordorgasmer" og kjedelige skolebøker. Musikk er en flott måte å lære seg språk på og har en svært positiv effekt på både psykisk og fysisk helse. Det er som frukt; gir næring til lærelysten. Hvorfor kan ikke regjeringen sette seg inn i forskningen som er gjort på sang og musikk før de tar siste kvelertak på skolen? Det var til stor hjelp for gutten Trombone Shorty. Lær av hans historie, særlig med tanke på hvor mange traumatiserte barn det finnes i skolen (flyktninger og andre grupperinger). Han gir nå videre til neste generasjon det beste av egen kultur.

Om regjeringen virkelig vil ta vare på norsk kultur, hvorfor fjerner de sang fra skolen?

 

Kol. 2

 

2Jeg vil at dere skal vite hvor hardt jeg kjemper for dere og for dem i Laodikea, og for alle de andre som ikke har møtt meg ansikt til ansikt.  2 Jeg ønsker at de skal få nytt mot i hjertet, bli knyttet sammen i kjærlighet og få hele rikdommen av overbevisning og innsikt, så de kan fatte Guds mysterium, som er Kristus.  3 For i ham er alle visdommens og kunnskapens skatter skjult til stede.  4 Dette sier jeg for at ingen skal lure dere med sine overtalelseskunster.  5 For selv om jeg ikke er hos dere med kroppen, er jeg hos dere i ånden, og jeg er glad for å se den orden som rår hos dere, og den fasthet dere viser i troen på Kristus.


Kristi fylde og dåpen
 6 Dere har tatt imot Kristus Jesus som Herre. Lev da i ham,  7 vær rotfestet i ham og bygd på ham! Hold fast ved den tro dere er opplært i, med overstrømmende takk til Gud!  8 Pass på at ingen får fanget dere med visdomslære og tomt bedrag som stammer fra menneskelige overleveringer og grunnkreftene i verden og ikke fra Kristus.  9 For i hans kropp bor hele guddomsfylden, 10 og i ham, som er hodet for alle makter og åndskrefter, har dere fått denne fylden. 11 I ham ble også dere omskåret, men ikke av menneskehender. Dere ble omskåret med Kristi omskjærelse da dere kledde av dere den kroppen som kjøttet har makten over. 12 For i dåpen ble dere begravet med ham, og i den ble dere også reist opp med ham, ved troen på Guds kraft, han som reiste Kristus opp fra de døde. 13 Dere var døde på grunn av misgjerningene og deres uomskårne kjøtt og blod. Men han gjorde dere levende sammen med Kristus da han tilga oss alle våre misgjerninger. 14 Gjeldsbrevet mot oss slettet han, det som var skrevet med lovbud; han tok det bort fra oss da han naglet det til korset. 15 Han kledde maktene og åndskreftene nakne og stilte dem fram til spott og spe da han viste seg som seierherre over dem på korset.


Mot falske menneskebud
16 La da ingen dømme dere når det gjelder mat og drikke, høytider, nymånedag eller sabbat. 17 Dette er bare skyggen av det som skulle komme, men kroppen tilhører Kristus. 18 La ikke dem som vil drive med selvfornektelse og engledyrkelse, røve seierskransen fra dere. De går helt opp i sine syner og skryter uten grunn av sine rent menneskelige tanker, 19 og holder ikke fast på ham som er hodet. Men ut fra ham vokser hele kroppen og blir støttet og holdt sammen av sine ledd og bånd. Da vokser den slik Gud vil.
   
20 Når dere med Kristus døde bort fra grunnkreftene i verden, hvordan kan dere da leve som i verden og rette dere etter slike bud som 21 «ta ikke», «smak ikke», «rør ikke»? 22 De gjelder jo ting som er ment til å brukes og forgå. Alt dette er bare menneskers bud og lærdommer. 23 Slikt har riktignok ord på seg for å være visdom, både den selvgjorte fromheten, selvfornektelsen og mishandlingen av kroppen. Men det har ingen verdi, det tjener bare til å gjøre kjøttet tilfreds.

 

Joh. Åpb. 22

 

10 Så sa han til meg: «Sett ikke segl for de profetiske ord i denne boken! For tiden er nær. 11 La den som gjør urett, fortsatt gjøre urett, og den urene fortsette i sin urenhet! La den rettferdige fortsatt gjøre det som er rett, og den hellige fortsette i helliggjørelse.
   
12 Se, jeg kommer snart, og lønnen jeg vil gi, har jeg med meg. Jeg skal gjengjelde hver og en etter hans gjerning. 13 Jeg er Alfa og Omega, den første og den siste, begynnelsen og enden.
   
14 Salige er de som vasker sine kapper. De skal få rett til å spise av livets tre og gå gjennom portene inn i byen. 15 Men utenfor er hundene og de som driver med trolldom, og de som driver hor, morderne, avgudsdyrkerne og alle som elsker løgn og taler løgn.
   
16 Jeg, Jesus, har sendt min engel for å vitne om dette for dere i menighetene. Jeg er Davids rotskudd og ætt, den klare morgenstjernen.» 17 Ånden og bruden sier: «Kom!» Og den som hører det, skal si: «Kom!» Den som tørster, skal komme, og den som vil, skal få livets vann som gave.
   
18 Jeg vitner for enhver som hører ordene i denne profetiske boken: Om noen legger noe til, skal Gud legge på ham de plagene som det er skrevet om i denne boken. 19 Og om noen trekker noe fra ordene i denne profetiske boken, skal Gud ta fra ham hans del i livets tre og i den hellige byen, som det er skrevet om i denne boken.
   
20 Han som vitner om dette, sier: «Ja, jeg kommer snart.»
        Amen. Kom, Herre Jesus!
   
21 Herren Jesu nåde være med alle!

 
Orspr.30
 
    5 Hvert ord fra Gud er renset.
          Han er et skjold for dem
          som tar sin tilflukt til ham.
          
   
 6 Legg ikke noe til hans ord,
          ellers går han i rette med deg
          og du blir stående som løgner.

          
   
 7 To ting ber jeg deg om,
          nekt meg dem ikke så lenge jeg lever:
          
   
 8 Hold falskhet og løgn langt borte fra meg!
          Gjør meg verken fattig eller rik,
          men la meg få den maten jeg trenger.
          
   
 9 Ellers kunne jeg bli så mett
          at jeg fornektet deg og sa:
          «Hvem er Herren?»
          eller bli så fattig at jeg stjal
          og krenket min Guds navn.
          
   
10 Baktal ikke en slave for herren hans,
          ellers vil han forbanne deg,
          og du må bøte for din skyld.
          
   
11 Det finnes en slekt som forbanner sin far
          og ikke velsigner sin mor,
          
   
12 en slekt som er ren i egne øyne,
          men ikke har vasket skitten av seg,
          
   
13 en slekt som har stolte øyne
          og løftede øyenbryn,
          
   
14 en slekt med tenner som sverd
          og kjever som kniver,
          de vil ete de hjelpeløse ut av landet
          og de fattige ut av folket.
          
   
15 Blodiglen har to døtre: «Mer» og «Mer».
          Tre er det som ikke blir mette,
          fire som aldri sier «det er nok»:
          
   
16 dødsriket og det lukkede morsliv,
          jorden som alltid tørster etter vann,
          og ilden som aldri sier: «Det er nok.»
 
 
1. Kor. 11

Kvinnene i menigheten
 2     Dere skal ha ros for at dere husker på meg i alt og holder fast på de overleveringene jeg har gitt videre til dere.  3 Jeg vil dere skal vite at Kristus er enhver manns hode, mannen er kvinnens hode, og Kristi hode er Gud.  4 En mann som ber eller taler profetisk med noe på hodet, fører skam over sitt hode.  5 Men en kvinne som ber eller taler profetisk med utildekket hode, fører skam over sitt hode. Det er jo akkurat det samme som å være snauklipt.  6 Hvis en kvinne ikke vil ha noe på hodet, kan hun like godt klippe av seg håret! Men når det nå er en skam for en kvinne å klippe eller barbere av seg håret, da må hun ha noe på hodet.  7 Mannen skal ikke dekke hodet, for han er Guds bilde og ære. Men kvinnen er mannens ære.  8 For mannen ble ikke til av kvinnen, men kvinnen av mannen.  9 Mannen ble heller ikke skapt for kvinnens skyld, men kvinnen for mannens. 10 Derfor skal kvinnen for englenes skyld ha noe på hodet, som et myndighetstegn. 11 Men i Herren er ikke kvinnen uavhengig av mannen, og mannen er ikke uavhengig av kvinnen. 12 For som kvinnen ble til av mannen, blir mannen født av kvinnen, men alt er fra Gud. 13 Bedøm selv! Sømmer det seg for en kvinne å be til Gud uten noe på hodet? 14 Lærer ikke selve naturen dere at det er en skam for mannen å ha langt hår, 15 mens det for kvinnen er en ære? For håret er gitt henne som slør. 16 Hvis noen vil lage strid om dette, så husk at en slik skikk har ikke vi, og heller ikke Guds menigheter.
          

 

Det gamle testamente (slavebarn av "Loven") kontra Det nye testamente (barn av frihetens lov i Jesus)

 

Gal. 4

4La meg forklare dette. Så lenge en arving er umyndig, står han likt med en slave, enda han eier alt.  2 Han står under formyndere og forvaltere helt til den tiden hans far har fastsatt.  3 Slik er det også med oss. Da vi var umyndige, var vi slaver under grunnkreftene i verden.  4 Men i tidens fylde sendte Gud sin Sønn, født av en kvinne og født under loven.  5 Han skulle kjøpe fri dem som sto under loven, så vi kunne få retten til å være Guds barn.  6 Fordi dere er barn, har Gud sendt sin Sønns Ånd inn i våre hjerter, og Ånden roper: «Abba, Far!» 7 Derfor er du ikke lenger slave, men sønn. Og er du sønn, er du også arving, innsatt av Gud. 


 8 Den gang dere ikke kjente Gud, var dere slaver under guder som ikke er virkelige guder.  9 Men nå når dere kjenner Gud ? ja, mer enn det, når dere er kjent av Gud ? hvordan kan dere da vende tilbake til disse svake og fattige grunnkreftene? Vil dere slave under dem igjen? 10 Dere holder nøye regnskap med dager, måneder, høytider og år! 11 Jeg er redd at jeg har strevd forgjeves med dere.
    12 Jeg ber dere, søsken: Bli som jeg, for jeg er blitt som dere! Dere har ikke gjort urett mot meg. 13 Dere vet jo at det var på grunn av en sykdom jeg fikk forkynt evangeliet for dere første gang. 14 Likevel fristet ikke dette dere til å forakte eller avsky meg; nei, dere tok imot meg som en Guds engel, ja, som Kristus Jesus selv.15 Hvor er jubelen deres nå blitt av? Jeg kan bevitne at dere den gang ville ha revet ut øynene deres og gitt dem til meg, om det var mulig. 16 Er jeg nå blitt en fiende fordi jeg sier dere sannheten? 17 Den iver disse andre viser for dere, er ikke til det gode: De vil bare skille dere fra oss for å vinne dere som ivrige tilhengere. 18 Det er godt at noen er ivrige alltid og ikke bare når jeg er hos dere. Men det må være en iver til det gode. 19 Mine barn, som jeg igjen må føde med smerte til Kristus får skikkelse i dere 20 - jeg skulle ønske jeg var hos dere nå og kunne bruke en annen tone når jeg snakker, for jeg vet ingen råd med dere. 


Den gamle og den nye pakt 
21 Si meg, dere som vil være under loven, hører dere ikke på loven? 22 Det står jo skrevet at Abraham hadde to sønner, en med slavekvinnen og en med den frie kvinnen. 23 Slavekvinnens sønn ble født etter naturens orden, den frie kvinnens sønn ble født ved Guds løfte. 24 Dette har en dypere mening. Kvinnene står nemlig for to pakter. Den ene, Hagar, er pakten fra Sinai-fjellet; hennes barn blir født til slaveri. 25 Hagar er Sinai-fjellet i Arabia og svarer til det nåværende Jerusalem, som lever i slaveri med sine barn. 26 Men det Jerusalem som er i det høye, er fritt, og det er vår mor. For det står skrevet:
          
    27  Gled deg, du barnløse, som ikke fødte,
           bryt ut i jubel, du som ikke fikk rier.
           For den enslige kvinnen har flere barn
           enn hun som har mann.
28 Og dere, søsken, er barn ut fra løftet, slik som Isak. 29 Men han som var født etter naturens orden, forfulgte den gang ham som var født ved Ånden, og slik er det også nå. 30 Men hva sier Skriften? Driv bort slavekvinnen og sønnen hennes! For slavekvinnens sønn skal ikke arve sammen med den frie kvinnens sønn. 31 Altså, søsken, er vi ikke barn av slavekvinnen, men av den frie kvinnen.

 


 

 

Abaddons "kjele"

Joh. Åpb. 9,11

10 De hadde haler med brodd som skorpioner, og i halene deres lå makten til å plage menneskene i fem måneder. 11 Til konge over seg hadde de avgrunnens engel, han som på hebraisk heter Abaddon og på gresk Apollyon. 

 

Cauldron of Abaddon

Cauldron of Abaddon - "From Jerusalem and Israel flow a ... - Texe Marrs

"And their (the two witnesses) dead bodies shall lie in the streets of the great city, which spiritually is called Sodom and Egypt, where also our Lord was crucified.

 

Rom. 2

 

Menneskenes ansvar overfor Gud 
2Derfor har du ingen unnskyldning, du menneske som dømmer, hvem du enn er. For når du dømmer en annen, fordømmer du deg selv. Du som dømmer, gjør jo det samme selv,  2 og vi vet at Guds dom med rette rammer dem som driver med slikt.  3 Men når du, menneske, dømmer dem som gjør slikt, og selv gjør det samme, mener du da at du skal slippe unna Guds dom?  4 Eller forakter du hans uendelig store godhet, overbærenhet og tålmodighet? Skjønner du ikke at Guds godhet driver deg til omvendelse?  5 Med ditt harde hjerte som ikke vil vende om, hoper du opp vrede over deg til vredens dag, når Gud åpenbarer sin rettferdige dom.  6  Han skal lønne hver og en etter det han har gjort:  7 De som tålmodig gjør det gode og søker herlighet, ære og uforgjengelighet, får evig liv. 8 Men de som i selvgodhet er ulydige mot sannheten og lar seg lede av uretten, har vrede og harme i vente.  9 Nød og angst skal komme over hvert menneske som gjør det onde, jøde først og så greker. 10 Men herlighet, ære og fred skal den få som gjør det gode, jøde først og så greker. 11 For Gud gjør ikke forskjell på folk.


    12 Alle som syndet uten loven, skal gå fortapt uten loven. Og alle som syndet under loven, skal dømmes etter loven. 13 For det er ikke de som hører lovens ord, som blir rettferdige for Gud. Nei, de som gjør det loven sier, de skal kjennes rettferdige. 14 For når hedninger som ikke har loven, av naturen gjør det den sier, er de sin egen lov, enda de ikke har loven. 15 De viser med dette at lovens krav står skrevet i hjertet deres. Om det vitner også samvittigheten deres, når tankene deres anklager eller forsvarer dem. 16 Dette skal bli klart den dagen Gud ved Jesus Kristus dømmer det skjulte i menneskene, slik jeg har forkynt i mitt evangelium. 


Jødene og loven 

17 Og nå, du som kaller deg jøde: Du stoler på loven og er stolt av din Gud, 18 du kjenner hans vilje og kan avgjøre hva som er rett, fordi du er opplært i loven. 19 Du er overbevist om at du kan være en veileder for blinde, et lys for dem som er i mørke, 20 en oppdrager for uforstandige og en lærer for umyndige, fordi du i loven har det rette uttrykk for kunnskap og sannhet. 21 Du som vil lære andre, hvorfor lærer du ikke deg selv? Du som forkynner at en ikke skal stjele, stjeler du? 22 Du som sier at en ikke skal bryte ekteskapet, bryter du ekteskapet? Du som avskyr avgudene, plyndrer du templene deres? 23 Du som er så stolt av loven, du vanærer Gud ved å bryte loven. 24 Det står skrevet: Guds navn blir spottet blant hedningene på grunn av dere.
    25 Omskjærelsen gagner deg nok, men bare hvis du holder loven. Bryter du loven, er du som en uomskåret. 26 Men hvis en uomskåret holder lovens bud, skal han ikke da regnes som omskåret? 27 Den som er uomskåret fysisk, men oppfyller loven, skal dømme deg. For du bryter loven, enda du har lovens bokstav og er omskåret. 28 Rett jøde er ikke den som er jøde i det ytre, og rett omskjærelse skjer ikke i det ytre, på kroppen. 29 Jøde er den som er jøde i det indre, og omskåret er den som er omskåret i hjertet, ved Ånden og ikke ved bokstaven. Han får ikke ros av mennesker, men av Gud.

 

Jeg skjønner nå hvorfor jeg liker Billy Joels "Honesty" så godt. Den er mangelvare i kristne menigheter. De dytter tonnevis av regler nedover hodene på kvinner og mennene tror de kan Bibelen like godt som Gud, men de eier ikke gangsyn. De kjenner igjen navn på kartene, men aner ikke som piloter (hyrder) hvor de skal ta flokken. Og kvinnelige hyrder vil de ikke høre på. Så la de bare krasjlande over avgrunnen, siden de lengter så desperat etter å ta flokken sin dit, da. Hva skal en stakkar gjøre overfor slike ledere?

Hodedekke på kontoret i 2011-12 mens jeg ser på "Honesty" i pausen, for å komme meg etter mannlige bibeloversetteres veiledning.

Bloggeier har opphavsrett på fotoer.

Billy Joel - Honesty 

 

Welcome to 1984: Big Brother Google now watching your every political move

Robert Bridge

Google has taken the unprecedented step of burying material, mostly from websites on the political right, that it has deemed to be inappropriate. The problem, however, is that the world's largest search engine is a left-leaning company with an ax to grind.

Let's face it, deep down in our heart of hearts we knew the honeymoon wouldn't last forever. Our willingness to place eternal faith in an earth-straddling company that oversees the largest collection of information ever assembled was doomed to end in a bitter divorce from the start. After all, each corporation, just like humans, has their own political proclivities, and Google is certainly no exception. But we aren't talking about your average car company here.

The first sign Google would eventually become more of a political liability than a public utility was revealed in 2005 when CEO Eric Schmidt (who is now executive chairman of Alphabet, Inc, Google's parent company) sat down with interviewer Charlie Rose, who asked Schmidt to explain "where the future of search is going."

Schmidt's response should have triggered alarm bells across the free world.

Les resten og se video

 


 

^

V

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits